Vilket kreditkort är bäst?

Det kontantlösa samhället är bra tycker jag, hantering av sedlar och mynt är tidskrävande och dessutom är det ju smått ohygieniskt. Jag vet ju inte vem som haft pengarna innan jag får dem i handen. Därför föredrar jag att använda just kreditkort. Men hur väljer man vilket man ska använda? Det finns ju så många olika! Att hitta bästa kreditkortet handlar om vad man ska ha det till, vilka förutsättningar man har och också ett som fungerar på så många ställen som möjligt.  

Så här tänker jag

Jag reser mycket och besöker olika världsdelar och många olika länder. Därför vill jag ha ett kreditkort som är gångbart i så många länder som möjligt. Och att de inte tar ut konstiga avgifter bara för att jag inte är hemma i Sverige. Jag vill ju inte råka ut för samma sak som turisterna från Kina som jag såg i ett reportage. De har ett helt eget system, som inte funkar i Sverige, så de kan inte handla med sina kreditkort här. 

Jag satte mig helt sonika ned och jämförde de olika kreditkort som finns tillgängliga. Med hjälp av Excel så skrev jag ned alla de fördelar som fanns med de olika korten, och också de nackdelar jag hittade. Då kunde jag sedan snabbt avgöra vilket kort som funkade bäst för mig. Jag vill inte påverka ditt val genom att berätta vilken jag valde. Jag rekommenderar alla att göra en sån här jämförelse, så man ser vilket kort som är bäst just för en själv. 

 

22 Sep 2018