Spara pengar till ditt barn

 

Något som kan vara bra att göra från dag 1 för dina barn, är att spara pengar till dem. Det kan göras på olika sätt. Du kan öppna upp ett sparkonto i barnets namn, eller satsa på att lägga pengarna i fonder, alltså investera dem för att få avkastning. Du kan läsa mer om att spara och investera i fonder på Crediwizz. Att lägga undan en slant varje månad, som sedan barnet kan få tillgång när de är tillräckligt gamla är rätt bra. Det kan vara en bra hjälp på vägen för dem att skaffa körkort eller för att ha som kontantinsats till en bostadsrätt.

Lär dina barn om pengar

Det är även viktigt att så tidigt som möjligt prata med dina barn om pengar. Hur det går till att "få" dem, att saker kostar pengar och så vidare. Det är allt för många små barn som tror att det bara är att stoppa in ett plastkort i en automat så har man pengar sen. Ett bra sätt att lära dem värdet av pengar, det är att ge dem veckopeng eller månadspeng. Se gärna till så att de får så att säga jobbba för dem, genom att hjälpa till hemma med olika sysslor. 

Se även till att lära dem vikten av att spara sina egna pengar. Så klart de ska få köpa det de vill ha men bra att lära sig att sparar man, så kan man ju köpa dyrare saker.

28 Oct 2021