Upptäck Gävle

Det som de flesta tänker på när man säger Gävle, det är den stora julbock som ställs ut varje vinter. Men Gävle är en stad med mycket att se och göra. Du som redan bor här, du kan anlita en bra städfirma i Gävle. I denna stad finns det två trevliga museum att besöka. Det ena är Länsmuseet Gävleborg. På detta museum finns en av Sveriges finaste konstsamlingar. Här finns även en hel del arkeologiska artefakter samt en massa mer. Det andra museet heter Sveriges Fängelsemuseum.

Fler saker att se och göra

I Gävleregionen finns det mycket för familjen att göra. Här finns bland annat Alborgen, Furuviksparken, Parkbadet och roliga aktivitetscenter. Det finns även gott om natur och friluftsområden. Det går till exempel att vandra på en kustled. Djur är en annan del av Gävle och man kan gå på björnsafari så väl som att besöka en älgpark.

Högbo bruk är ett känt besöksmål annars. Där finns det gott om aktiviteter som passar alla!

Gävle har även en hel del kultur. Bland annat finns det en teater, ett konserthus, samt att deet går att ta en stadsvandring.

Brynäs är Gävles hockeylag och det går att se hemma matcher på Monitor ERP Arena.

Testa något nytt

Gävle kanske inte hör till det vanligaste besöksmålet, men det är en stad fylld med en massa trevliga saker att se och göra. Så har du inte varit här, åk dit!

 

13 Sep 2021