Ha en elsäker semester

Om du reser bort under din semester, så är det ofta så att du bor där det finns en elanläggning. Det kan även vara så att du under denna tid använder dig av elprodukter du inte använder så ofta. Det är inte fel att ta till dig lite goda tips och råd för att få en elsäker semester.

Om du har en sommarstuga eller fritidshus, så är det bra att redan första dagen du anländer ser över elanläggningen så att allt är som det ska, annars, kontakta en elektriker i Kalmar, om det är där du är. 

Camping

Om du ska campa och har husvagn eller husbil, så är det bra att kolla över alla de elinstallationer du har där. Dessa utsätts ju för en hel del, som som vibrationer och skakningar under körning.  En annan sak att kolla upp, det är campingplatsens uttag. Det så att den skyddas av en jordfelsbrytare. För säkerhets skull kan du ta med en egen portabel jordfelsbrytare.

Hyra stuga

Om det är så att du hyr stuga på din semester, så är det bra att kontrollera elsäkerheten i denna stuga. Om du har barn med dig, kolla så att uttag är petskyddade samt att alla sladdar, stickkontakter, strömbrytare och vägguttag är hela och sitter fast ordentligt. 

Finns det en bastu som värms upp av el, så se till att du hanterar den på rätt sätt. Det brukar finnas information om det där du hyr stugan.

13 Jul 2022