Byta altandörr kan vara ett pyssel

Det är inte mycket jag inte vågar prova när det gäller pyssel, inredning eller renovering och att byta altandörr borde väl inte vara så svårt? Eller? Jo, det är allt ett rejält pyssel om man börjar fundera på det. Först och främst måste man hitta ny altandörr som har rätt mått. Det är visserligen tämligen enkelt men sedan ska det ju också passa in med övriga detaljer på huset. Man kan ju kanske inte köpa en massproducerad dörr då. Istället bör man kolla på skräddarsydda altandörrar som är gjorda just för ens egen altan eller balkong. 

Fler saker att tänka på

Utöver utseende och passform finns det några saker till som man måste ta i beaktning när man byter altandörr. Ljudinsläpp till exempel. En dörr ska inte släppa in för mycket ljud in i bostaden. Det andra är att den måste vara säker. 

Altanen är den plats de allra flesta inbrottstjuvar går in. Det beror på att de allra flesta altaner och uteplatser är skyddade från insyn. Man vill ju inte att grannarna ska sitta och titta på en medan man fikar eller solar. Det har nackdelen att tjuvar också är skyddade och kan arbeta i lugn och ro. Se till att dina nya altandörrar är säkerhetsklassade och är du osäker så kolla med Mockfjärds som kan detta. Eller kontakta ditt försäkringsbolag så vet du med säkerhet att din nya dörr funkar. Sedan är det bara monteringen kvar, och det är ju den roligaste biten!  

11 Oct 2021