Svårt att bruka allvar

Är man tramsigt lagd så är man ju, och det är oerhört svårt då att försöka lägga band på sig, eller "bruka allvar". Ju mer spänd en situation är eller ju mer allvar som finns i ett rum, desto mer benägen är jag att flamsa, säga opassande saker, få fnissattacker osv. Jag vet inte vad för djupliggande problem som orsakar detta obehagliga beteende, för det ÄR obehagligt. Inte minst för mig själv. Jag är så pinsam att ingen mamma i världen har kunnat mäta sig med mig och jag tycker hemskt synd om mine egna barn som en dag ska bli tonåringar och tvingas stå ut med att det är jag som är den där Guniess rekordpristagaren i pinsamhet.

Hålla mig för skratt

Jag ska nu gå hos psykolog i Malmö, inte för att jag har svårt att vara allvarlig när så krävs, utan för lite andra grejer som jag liksom vill rensa i. Jag är säker på att jag kommer att fnissa mig igenom sessionerna och kanske kan jag passa på att jobba lite med denna problematik nu när jag ska gå i psykoterapi i Malmö. Jag har aldrig gått hos en psykolog förr, så jag ser fram emot det - tycker att det ska bli riktigt spännande att se vad som kan grävas fram ur mitt innersta. Lite läskigt också förstås.

Ska hålla er uppdaterade

Jag ska försöka att skriva något om det första mötet här när det är avklarat, tänker att det ju kanske är kul för er att höra hur det gick. Hoppas att jag inte gör bort mig bara...

2 Nov 2017