Små tips som gör stor skillnad i ditt familjeliv

Det där med att få ihop livspusslet och familjelivet, det är många som känner att det är svårt, men, med mina tips ska du se att det går lättare!

Olika tips som gör skillnad i ditt livspussel

1. Gå upp en kvart tidigare på morgonen. Det gör att du inte behöver springa runt som en tok för att hinna till jobbet. Den extra stunden hjälper dig att undvika fortkörningsböter, att komma försent och onödig huvudvärk.

2. Planera in en rensningshelg hemma. Då kan ni passa på att rensa ut, slänga, sälja, skänka och bli av med en massa stök på köpet.

3. Gör en lista över saker som du vill ta tag i då det irriterar dig. Det kan vara en droppande kran, en sned dörr eller annat, sen, fixa dem alla!

4. Stäng av mobiltelefonen. Det är inte ett måste att vara tillgänglig 24/7, eller kolla FB hela tiden!

5. Lämna tidsluckor mellan dina dagliga måsten. Oavsett om det är möten eller saker du behöver göra, lägg dem inte direkt efter varandra så slipper du stressa runt som en galning.

6. Utvärdera nya saker genom att fråga ”Kommer det här att hjälpa mig att förenkla mitt liv?”

7. Skapa ett mål för hur du vill att ditt förenklade liv ska se ut. Skriv ner det. 

8. Prova något nytt. 

9. Gör en lista över enkla nöjen och sätt att fira livet och se till att du får göra sakerna på listan ofta.

10. Begränsa din mediekonsumtion. Internet, TV och tidningar kan lätt bli en dålig vana. 

11. Skapa en plats för inkommande papper hemma. Papper står för mycket av oredan hemma. Skälet är att vi lägger dem på olika ställen. På bänken, på bordet, på skrivbordet, i en låda, i bilen. Det är inte konstigt att vi lägger så mycket tid på att leta efter saker.

12. Lär dina barn var saker hör hemma. 

13. Planera dina viktigaste uppgifter i soffan på söndag kväll. Vad ska du hinna med och hur kan du göra det du måste på ett roligare sätt? Hur kan du belöna dig för det du inte vill men kommer att göra? 

14. Handla alltid mat med en lista i handen. Det går snabbare och du köper färre dumma saker.

15. Kramas.

16. Kramas lite till.

16 Jan 2021