Mina bästa sminktips

Ack, ack ack, kvinnans lott i livet är inte att anse som den med ordet – Jackpot – skriven över sig. vi ska vara snygga, vi ska kunna laga mat, vi ska vara älskvärda, vi ska vara ödmjuka , vi ska, hmm, vara bra i sängen och vi ska till råga på allt även bidra med en inkomst. Klarar vi det? Självklart! Vi är, till skillnad mot våra män, skickliga på att jonglera och på att hålla både, två-, tre-, fyra-, fem-, sex- och sju bollar i luften samtidigt. Jag vet att ni kan – men jag kan göra saker och ting lite roligare och det första tips jag ska ge är hur din sminkning blir lite trevligare och dessutom bättre för vår miljö. Jag har nämligen börjat experimentera med produkter som vi redan har här hemma och det jag tänkte gör här rä att lista några av dessa samt betygsätta resultatet:

Gurka på ögonen.

Så här fungerar det: svullna ögon ska tydligen bekämpas med vanliga livsmedel och i valet mellan potatis, gurka och återanvända thépåsar så valde jag gurka. Den ska skivas tunt och den ska ligga i kylen för att bli riktigt kall. Jag körde detta tre kvällar i rad och under en kvart i stöten. Ganska trevligt faktiskt, ett eget hemmaspa lite sådär. Effekten kunde kanske blivit lite bättre om jag fortsatt några dagar till; men viss – mina påsar minskade markant och jag tyckte faktiskt att jag såg betydligt piggare ut.

Betyg: 3 av 5 bittra Västeråsgurkor.

Röda läppar.

Så här fungerar det: Jag mosade kärnorna från två stycken granatäpplen (akta er, det skvätter och det blir fläckar. Ha inte på en den vita blusen då ni skär upp frukten)  ner i lite grädde. Jag hällde över allting i en burk som fick stå i kylskåpet och varje morgon så applicerade jag på blandningen på mina läppar. Jag använde en mindre bomullsrondell då det tog för lång tid med en tops. Resultatet? Väldigt bra! Läpparna fick en fin, naturligt röd nyans och den satt kvar hela dagen. Minus är att grädde har en förmåga  att lukta lite konstigt. Möjligt är att man måste tillverka mindre mängder och byta lite oftare. Jag ska definitivt återkomma till detta!

Betyg: 5 av 5 stycken härliga astrakaner.

Body Scrub.

Så här fungerar det: jag köpte först eterisk olja på en hälsokostaffär och tog fyrtio droppar av denna blandat med hundra gram havssalt och 40 gram olja. Detta blandade jag i en bunke och vips så hade jag en väldoftande bodyscrub som verkligen fungerade. Det här är det bästa tipset jag kan ge. Det fungerade verkligen toppen och min hy har aldrig känts så mjuk och len.

Betyg: 5 av 5 underbara hemmaspaanläggningar

Ett sista bonustips i två delar: Gällande håret så testade jag ett knep som även det rekommenderas. Jag har haft problem med att mitt hår ser lite fett ut och att det inte spelar någon roll hur ofta eller hur sällan jag tvättar det och med vilka produkter. Nu är mitt hår mycket, mycket finare och den lösningen jag provat och som alltså fungerade var att jag bytte ordning. Så enkelt. Jag börjar med att använda balsam och därefter så schamponerar jag. Lite Pippi Långstrumpigt så där.

Det andra tipset – det är att kolla in http://www.sminktips.org/. I synnerhet om du ska iväg på någon fest och vill se lite extra piffig ut!

24 Nov 2016