Julklappsprepp

Julklappshysteri har aldrig varit något för mig. Jag har alltid varit ute i god tid för att sedan kunna njuta av julen som sig bör. Jag vet faktiskt inte varför inte fler gör så. Just idag har jag handlat loss på kidsdreamstore.se och säkrat de flesta av barnens och deras kusiners julklappar. Så smidigt! Julklappspapper, etiketter, kort, snören och rosetter har jag sedan förra julens mellandagsrea, då allt säljs ut jättebilligt. Själva inslagningen väntar jag med till veckan innan jul, när julstämningen är på topp med julmusik, glögg, lussekatter och pepparkakor. Det är otroligt mysigt och helt stressfritt.

Avsäg dig julstressen

Ingen gillar stress och hemligheten för att undvika julstress är att planera och vara ute i god tid. Det kanske gäller allt, men just vid jul blir det så väldigt märkbart. Andra människors stress påverkar mig också givetvis, men jag försöker föregå med gott exempel. Det finns så otroligt mycket man kan sköta online nu för tiden, det är något man bör utnyttja. Och för att vara säker på leverans i tid så kan man handla innan den värsta julrushen sätter in.

I december vill jag spendera tid med familjen, se julfilmer i soffan, baka julgodis och planera för julafton. Det sista jag vill gör är att springa runt i affärer med stressade människor omkring mig. Särskilt i dessa tider!

Hur brukar du göra? Är du julstressare eller som jag, ser till så att bara det som måste förberedas i anslutning till julafton lämnas till sista minuten?

23 Nov 2020