Har du en babysitter?

När vi var små så var det en ståltråd som var formad som en båge och med en del som blev en fot. Detta var klätt med ett tyg och när man började gunga framåt och bakåt kunde man nästan studsa fram på köksgolvet. Detta är inget jag minns utan något som mamma berättat. Idag är en babysitter mycket bättre och de går ofta att ställa in i olika nivåer också. De bästa babysitter, som du kan läsa mer om på bastitest24.se, har sittläge, sovläge och även något mitt emellan. 

Elektrisk eller inte, det är frågan

Det finns babysitters med en motor som gungar eller vaggar barnet medan en lugn vaggvisa spelas. De är säkert jättebra men personligen tror jag att barn behöver sköta gungandet på egen hand. Om allt sköts av en motor så kanske det hämmar dem i deras utveckling? 

Fast det är klart, de ska ju inte vara i den hela tiden utan kommer ju krypa runt också. Så det är väl en smaksak egentligen. Vi har alltid kört med en babysitter som har tvättbart tyg, och där barnet får gunga själv. Tvättbart tyg är dessutom ett av mina hetaste tips när det gäller att hitta bästa babysittern. En bebis kräks, spottar och ibland kan det även bli en liten olycka i de bakre regionerna som blöjan inte riktigt stoppar ... Att då kunna ta av tyget och slänga in det i tvättmaskinen är guld värt! Så glöm inte att kolla upp det om ni är på väg att köpa en. 

28 May 2021