Är det ett måste att städa ofta?

 

Att städa där man bor, det är bra att göra, dels för att man ska må bra dels för att hälsan ska hålla i sig. Ett stökigt hem kan vara jobbigt att leva i, ett hem som är smutsigt, det kan vara hälsofarligt! Städning är något som helt enkelt behövs, både i den bostad man bor i och då man flyttar, då i form av flyttstädning. Det man kan tänka är att olika rum din bostad ska städas olika ofta, de rum som används mycket bör göras rent varje dag.

Ska man städa varje dag eller varje vecka?

Köket och badrummet är de två rum som oftast används allra mest. Dessutom är de två rum där det är extra viktigt att det är en bra hygien. Du måste inte storstäda dessa rum varje dag, men se till att torka av samt diska varje dag. Sen kan du satsa på att ha en städning per vecka där du gör en mer grundlig städning. En gång per månad kan du städa ännu noggrannare. Då kan du passa på att putsa fönster, tvätta gardiner, göra rent kylen med mera. Två till tre gånger per år kan du satsa på storstädning.

Anlita städhjälp

Det finns tillfällen då det kan vara skönt att få städhjälp. Om du behöver flyttstädning i Malmö till exempel. Sen är det inte fel att ha en hemstädning en gång per vecka, det kostar inte så mycket tack vare RUT-avdraget. Så det kan vara värt att få den hjälpen.

11 Aug 2020