Och jag säger att jag inte vill känna mindre än fjärilarna

Ibland frågar hon mig varför jag inte har en man, som om jag har glömt att plocka upp honom vid tåget, och kanske borde skynda mig dit. Som att det vore det enklaste i världen att bli kär. Och jag undrar om vi pratar om samma känsla. Den där passionerade och vilda känslan som utan att vara motsägelsefull samtidigt är trygg och lugn? Som med rätt människa kan stå still fast den har vingar att flyga med. Lite som när fjärilar fladdrar i luften utan att förflytta sig, för de kan flyga, men väljer att stå still. Och jag säger att jag inte vill känna mindre än fjärilarna.
Hon svarar att jag kanske vore lyckligare om jag gjorde det. Kände mindre. För att alla starka känslor har en motpol, och eufori bygger känslotoppar att falla från. Ju högre topp desto hårdare fall, för sådana är naturlagarna. Och det är synd om mig, säger hon utan att mena det på ett elakt sätt. För jag har så mycket, men kastar bort det på att jaga fjärilar med en håv som inte finns. För att jag väntar på något som hon visste att ge upp för länge sedan, när hon först insåg att nöjd inte är detsamma som dåligt. Innan hon hittade kärlek som var bra och logisk. Och jag tycker lite synd om henne tillbaka, för att hon är nöjd mest med att vara just rationell, och så rädd för att slå sig att hon inte vet hur de riktigt höga topparna ser ut. Och jag säger att så många saker redan är mediokra, att om inte kärlek får vara större än allt vi visste fanns, är den inte stor nog. Hon funderar en stund, och säger att jag riskerar att gå hela livet utan att hitta en sådan kärlek. Och jag tänker att det nog är sant. Men också att samma sak även gäller henne.

16 thoughts on “Och jag säger att jag inte vill känna mindre än fjärilarna

 1. Ping: Och jag säger att du har så jäkla rätt « It's all gonna be fine

 2. Helt rätt! Men jag tror inte ett dugg på att du får vänta hela livet…Plötsligt händer det😉 Dessutom är det skönt att drömma lite:)

 3. Så sant och så träffande. Jag förstår inte hur skrämmande många faktiskt tänker, nöja sig med mindre än 100%. Varför ska man alltid nöja sig? Jag nöjer mig inte. Får jag inte den där toppen, då kan jag lika gärna vara ensam. För jag trivs ändå bättre med mig själv ensam, än de gånger jag nöjt mig med mindre.

 4. Det här var bland det bästa jag har läst. Wow. Tack för det.
  Jag säger jämt och ständigt, om nästan allt, att jag inte nöjer mig. Flera gånger har jag försökt att nöja mig när det kommer till kärlek (varför kunde jag inte ha gjort det med nåt enklare, typ.. mat?) och det har aldrig slutat bra. Det har heller aldrig lett till något bra, sådär som man i efterhand kan nämna som sagans lyckliga slut.
  Så jag tänker inte nöja mig. Alls.
  Tack för att du beskrev precis mig.

 5. Jeg blir så lei meg når jeg leser slike tekster. Fordi jeg blir redd for at min kjærlighet ikke er nok. Jeg har det fint, jeg blir elsket, og jeg elsker. Men vi er ikke på noen fjelltopp. Kanskje var vi det med én gang vi ble sammen, men to år etterpå sitter vi på gresset ved elven nede i dalen og nyter stillheten. Jeg blir lei meg av å lese at det skal være så enormt, alltid, at kjærligheten må være større enn ALT, hvis ikke er det ikke riktig, og det er ikke verdt det.

  Jeg er ikke som din venninne. Og jeg er ikke enig med henne. Jeg bare blir usikker av denne måten å definere kjærlighet på.

 6. Oj vad klokt. Precis så är det. Att våga vara modig, för visst är det för jefligt när man faller. Men värt det. För mig finns inget alternativ, eller alternativet är att leva själv. Och det går ju bra det också. Får bara hoppas att den framtida mannen inte är en sådan som nöjer sig med en själv, medan man själv svävar. Men kan den ena sväva och den andre stå på marken utan att det märks?

 7. Ping: don’t you know love can do you like a shotgun? | á bout de souffle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s