Samtalar med 20-nånting-ungdom

Ungdom: Du är inte 30!!!!
Jag: Jo. Om en månad.
Ungdom: Lägg av!! Vad har du gjort med ansiktet!!?
Jag: Öh?
Ungdom: Vad har du gjort för att se så ung ut?
Jag: Jag ÄR ung.
Ungdom: Lägg av, du ser VERKLIGEN inte ut som man gör när man är 30!
Jag: Hur ser man ut när man är 30 då?
Ungdom: Du borde inte ha rött hår. Och du borde inte skratta så mycket! Och du borde DEFINITIVT inte spela roller derby. Du borde liksom sitta på kontor och vattna krukväxter eller nåt.

Vafan, misslyckad tant liksom. Alla ni som LOVADE att 40 är det nya 30, ljög ni bara?

28 thoughts on “Samtalar med 20-nånting-ungdom

 1. Hahaha, alltså. Jag DÖR! Helt hysteriskt roligt! Jag står mao med ena foten i graven då, eftersom jag (Gud hjälpe mig) till och med passerat 30 med marginal…

  Nä, hellre vara en misslyckad tant, än en lyckad!

 2. Nu får du ta och sluta krisa! Njuta av dina sista 29 årsdagar och din 30 årsdag, för du ska veta att det suger att vara 32!! The youthfulneses of thirty never come back again…

   • Då påpekar jag att Linda har fel. Livet börjar vid 30, sådan är min erfarenhet och övertygelse, och mitt 32:a år var mitt bästa hittills.

   • Ja, hejja Fredrik! Klart som fan att det bara blir bättre efter 30. För att inte tala om 40! Asso, du har ju hur mycket som helst att se fram emot (fett mycket faktiskt). Tänk att kunna gå i säckiga pyjamasbyxor och kn*llrufs på stan, cykla med cykellyset på, eller använda täckbyxor utan att skämmas. Det, min käre Watson, är det inte många 20-isch som fixar!

   • Men NOOOOO! Inte om du frågar mig, en misslyckad tant. Men fråga ett random gäng 20-åriga tjejer så tror jag du får ett annat svar. Nu generaliserar jag hårt, MEN efter att ha forskat i saken under många och långa vintrar, känner jag att jag har belägg för att statistiken pekar åt ”skämmas” för dem, snarare än ”använder för att det är varmt å gosigt å jag slipper få blåsgitarr”. I lööööve mina täckisar. So should you.

   • Härligt att höra! Sen är nog inte ålderskriser eg så relaterade till åldern i sig, utan till att inse alltings flyktighet och att liksom acceptera att vi alla ska åldras och dö.. Såna kriser kan man ha vid 10 år också, tyvärr😦

 3. Nä ok, om jag blickar framåt då så känner jag väldigt många 40 åringar som jag verkligen ser upp till, de är coola. Men jag vet även med många tanter i den åldern , så det är väl upp till en själv hur man har tänkt att bli och agera därefter kan jag tänka mig.

 4. När jag var 20 tyckte jag att 30-åringar var gubbar å tanter. Jag fick glasögon nyligen och har fått höra att jag nu ser mera vuxen ut, fick ett omedelbart begär efter rosa skor och fina hårspännen. Jag vill inte se vuxen ut, jag är ju bara 31!

 5. Allt är ju relativt…Träffar du 20-åriga killar så blir du en cougar…
  Träffar du killar som är över 40 så är du värsta lammköttet😉

 6. Mitt liv började när jag var 29. For real. Är som bekant 31 nu och har aldrig varit så smart, kär, snygg och rik som nu. Så nej, det blir INTE sämre sen.

  ps; ungdom, hur gammal är man då?

  • Du är min idol i allt så jag gör väl som du då, och börjar nu. Det blir fint:)
   Gissar att det lilla livet var 22-24, men vad vet jag? Hon gick sista året på universitetet iaf.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s