Synd på så trevlig tjej

En av mina bästa egenskaper är en långt utvecklad asocial förmåga. Perioder av total isolering när jag plöjer samtliga säsonger av valfri amerikansk TV-serie på orimligt kort tid. När en sådan period inleds upphör allt annat liv att existera. Tredimensionella människor och allmän hygien har jag absolut ingen nytta av. Ibland måste jag eventuellt göra avbrott för att jobba, eller handla fler syltmunkar. Det är jobbigt. Ibland ter det sig extra allvarligt, som när det finns väldigt många säsonger, eller när serien i fråga visar sig vara värdelös och jag tvångstittar klart den ändå. Ni minns kanske tiden med Lost?

Mitt mest imponerande rekord är att se alla avsnitt av True Blood på tre dagar. Det är uppskattningsvis 32 timmars intensiv TV-tid, och den driftige räknar enkelt ut att det också är 10-11 timmar om dagen. Drygt en arbetsdag i vampyrblod alltså. Det var en besvärlig tid. En olycklig kväll var jag på middag med riktiga människor, när jag fick akuta abstinensryckningar. Ingenting kunde hindra en quick fix. Kan eventuellt ha misstagit servitris för Sookie. Uppfinningsrik i mitt missbruk kom jag därför snabbt på en ugnsrelaterad ursäkt, sprang hem och attackkollade ett avsnitt, och sprang sedan tillbaka till mitt sällskap. Jag vet, inte okej. I mitt försvar är jag kär i varulvsmannen Alcide.

Ett missbruk av den här kalibern bör man naturligtvis närma sig med stor försiktighet. Jag gjorde en gång misstaget att se hela Sagan om Ringen-trilogin på en och samma bakissöndag. Och alltså, när man har sett 9 timmar orcs är man inte längre vid optimal mental hälsa. Har även råkat påbörja ett Entouragemaraton mitt i en stekhet vecka i juli, och missat massor av brygghäng. OBS: missbruk tar inte hänsyn till sol.
Senast flåsade jag mig exalterat igenom hela Mad Men-produktionen, och befann mig sedan rätt länge i en otillfredställande dimma av vackra klänningar och bajsiga äktenskap.

Men nu var det någon månad sen jag gick all in, och jag längtar så efter ett nytt streaming-projekt. Har flera av de stora hästarna kvar (Sopranos, Dexter, Eastbound, OZ, The Wire, Deadwood, Californication, Modern Family). Men eftersom HBO har hotat med att släppa nya True Blood först i juni, och min vampyrabstinens är stor, funderar jag på att besattknarka Vampire Diaries så länge. Lite som ett Nicotinplåster. Sitter här och dreglar lite tveksamt på saken, eftersom jag verkligen inte har tid att låsa in mig de närmsta dagarna. Åh, besatthet. Som jag förgås.

31 thoughts on “Synd på så trevlig tjej

 1. Jag begår säkert ett generalfel genom att tipsa en beroende om var hon kan få en fix men, generalfel har aldrig hindrat mig förut. Av de serier du rapade upp som du fortfarande inte sett skulle jag sätta dom i prioriteringsordningen:
  1) Californication – genomgående as-as-bra
  2) Eastbound & Down – genomgående as-as-kul
  3) Modern Family – Underbar första säsong, ok andra.

 2. Alltså… Vampire diaries är inte bra. Alls. Jag försökte också kolla på den när jag insåg att det skulle dröja aaaaalldeles för lång tid innan nya True Blood-avsnitt skulle finnas tillgängliga, men it doesn’t do the trick. Lite för barnvänlig helt enkelt.

  Sen måste jag bara säga att igenkänningsfaktorn i det här inlägget är liiiite för hög. Minns dagarna då jag streck-kollade på typ tre säsonger av How I Met Your Mother och sedan citerade Barney så fort jag var ute bland folk… Inte helt ok.

 3. Min sambo har tvångsmatat mig med The Pacific och Band of Brothers, vilka båda var väldigt bra (historikutbildning) och innehåller blod (mindre kul men bygger vidare på din törst för, ja, blod).

 4. Den italienska maffiaserien La Piovra, Bläckfisken, är förresten också ett grrrrymt tips! Många skivor, räcker länge! Lova att du ser den! Kommissarie Corrado Cattani som skriker ”Parla!” åt alla maffiosos… Ett tips bara.

 5. Tack! Det är skönt att veta att jag inte är ensam om detta beteende. Jag firade jul med alla säsonger av Mad Men. Tog lite pauser för att umgås med familjen, eftersom jul tydligen inte bara får handla om vackra klänningar och bajsiga äktenskap…

 6. Being human.. brittisk tv-serie om en vampyr, en varulv och en död tjej som försöker leva ett normalt liv i Bristol. Kan definitivt döva true blood-abstinensen!

 7. Du måste se The Shield! Sju säsonger av glädje och ångest.
  Och ja, den kommer upp i The Wire klass.

  Skönt att höra att det finns andra som ”pundar” ner sig i serier.

 8. OH MY FUCKING GOTT! I LOVE THIS inlägg så mycket. Så underbart. Fattar precis grejen, även om det bara är True Blood som fått mig att gå tillräckligt bananas att sitta och sträckkolla, har ”missat” de andra. Men shit, det är en drog asså.

  Blod, sex, våld, ge mig!

 9. *kör*
  hej elias (och alla andra)

  Karin, jag såg true blood på två dagar, dock helg, så jag var helt ledig i övrigt, men ändå, det är ganska sjukt! Har också sett ett antal andra serier som en besatt! Och för att ta upp VD, det är sant att det inte är lika bra (se sexigt) som True Blood, men det är som du säger som ett nikotinplåster, inte lika bra, men trubbar av abstinensbesvären!

 10. Ping: Fyra timmar kvar… |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s