Ett litet steg för mänskligheten, ett stort steg mot drömmen om skrivmaskinen vid havet

Jag är på min första lektion i det jag alltid har velat göra. Jag vet inte hur jag från början har kommit på idén att bli författare. Jag tror det var för två år sedan, på ett seminarium i personlig utveckling, och läraren bad mig skriva ner en lista på vad jag skulle göra om jag fick veta att jag skulle dö ett halvår senare. Ingenting av det jaggjorde just då stod med på listan. Fel jobb. Fel personer. Fel prioriteringar. Och jag insåg att jag bara hade gått samma v äg som alla andra, för att det var det som förväntades av mig.. Men där, högst upp på pappret, stod sanningen helt oväntat, i fet tuschpenna: skriva min berättelse.
Allt viktigt som jag har att säga står i mina böcker, sa Paulo Coelho en gång. Jag vill kunna dö med samma ord.

Naturligtvis vill jag inte gå till kursen. Den är skrämmande och dum och fånig och fel och korkad – och om det vill sig riktigt illa kan den resultera i att jag faktiskt måste försöka mig på det enda jag inte får misslyckas med. Jag försöker också på alla sätt jag kan att komma undan den, men eftersom en vän dragit i trådar och författaren som håller kursen är briljant kapitulerar jag.

Istället cirkulerar jag området kring skolan som om det vore motpolen på en magnet. Jag tar mig inte ens in själv. Istället står jag där och väntar på ett tecken när en ovanligt gammal man kommer ut ur porten. Han är faktiskt så gammal att jag nästan blir förvånad att se honom där. Dessutom är han på väg ut när alla andra går in. Han tvekar lite och ögonen är fästa på mig. Sedan ler han som en mjuk morfar och håller upp dörren mot mig.

Jag tror att du ska vara här, säger han.
Jag är tyst en stund och nickar sedan, för han har rätt och jag är flera år sen.
Ja, erkänner jag. Det är precis här jag ska vara.
Och jag går in.

iStock_000000052126Small.jpg laptop_on_the_beach.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s