Moderkakan och videokameran

Alltså, det här med att föda barn.. hur kul verkar det egentligen? Sådär, om du frågar mig. Men det som förvånar mig mest är hur gärna, och detaljerat, den drabbade vill berätta om eländet. Som om det på något vis kunde lösa världsproblemen i en enda slemmig insikt.

Jag var på en tillställning förra veckan där en kvinna jag precis träffat, som tydligen nyss fått barn men fortfarande var en stl 34, fascinerat beskrev hur stor och mjuk moderskakan var. Mums, tänkta jag. Snälla berätta mer.

Något annat som aldrig varit begripligt för den stora massan är när folk, då i synnerhet the father to be, ställer sig nere i muttgröten och FILMAR spektaklet. Zoomar in och ut som en missförstådd Andy Warhol i hopp om att kunna berika omvärlden med sin konst. Vem har låtit honom stå där nere, en drogad och emotionellt dränerad kvinna med särade ben och människor i magen?

Kunde ingen stoppa honom? Förslagsvis barnmorskan. Sätta upp en skylt: Snälla, mata inte djuren och filma inte när din frus underliv spricker. Förmodligen inte, barnmorskor är ett avtrubbat släkte och tycker antagligen att det hela är ett trevligt inslag i arbetsdagen.

Och sen då? Vem ska se den här filmen? Svärfar? Eller är den bara till för de lyckliga två, något trevligt att se tillbaka på. Poppa popkorn, fredagsgodis och en schjysst rulle. Vad ser vi ikväll? Skräck.

hospital.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s